SİVAS / MERKEZ - CAHİT ZARİFOĞLU İLKOKULU

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, çok yönlü bir varoluşu gerçekleştirme çabasıdır. Bu model; insanın fıtri özelliklerini koruma ve geliştirmeyi, karakterini olgunlaştırmayı, şahsiyet bütünlüğünü oluşturmayı merkeze alarak insanın kendi yeteneklerini ve potansiyelini gerçekleştirmeyi ve toplum ile insan arasında akılcı ve ahlaki bir uyum oluşturmayı hedefler.

May

Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, Millî Eğitim Bakanlığınca kamuoyunun görüşüne sunulan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" gündem maddesiyle, merkez okul müdürleri ve eğitim sendikalarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantı, Şube Müdürümüz Mesut Kaş'ın yeni müfredat taslağını konu alan sunumu ile başladı. Kaş, uzun soluklu ve kapsamlı bir hazırlık sürecinin ardından kamuoyunun görüşüne açılan yeni müfredat taslağının detayları hakkında bilgi verdi.

Sunumun ardından konuşan Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, yeni müfredatın 1 haftalık askı sürecinde alınacak görüş ve önerilere göre revize edileceğini hatırlattı. Tüm eğitim camiasının bu sürece katkı sağlaması gerektiğini belirten Yener, "Bakanlığımız, katılımcı bir müfredat oluşturmak için, yürüttüğü hassas çalışmaları kamuoyunun da görüşünü aldıktan sonra neticelendirecek. Öğretmenlerimizin bu süreçteki görüş ve önerileri çok önemli. Hem çocuklarımızın, hem de ülkemizin geleceği için hayati önem taşıyan bu çalışmaya katkı sağlayalım. " dedi.

Yener, sürecin daha etkin bir şekilde duyurulması, öğretmen, öğrenci ve velilere daha anlaşılabilir şekilde aktarılması için okul müdürlerinden gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin, bütüncül eğitim yaklaşımını merkeze alan, beceri odaklı ve sadeleştirilmiş içeriklerle öğrencilere ilgili konuyu derinlemesine öğrenme imkânı tanıyan yeni yaklaşımları bünyesinde barındırdığını belirten Yener, üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının, öğrencilere dağıtılan ders kitapları ve müfredattan çıkacağını da belirtti.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı.

Nis

Okulumuzda öğretmenlerin katılımıyla iftar programı yapıldı.

Nis

Öğretmenlerimizin Ramazan Byaramı'nı kutlamak amacıyla okul öncesi öğretmenimiz Semra ÖZBAY öğretmenlerimize çikolata ikram etti.

Nis

Okulumuz öğrencileri Sivas Devlet Tiyatrosu'nda  Pofu adlı tiyatro oyununu keyifle  izlediler.

Mrt

Okulumuz hafta sonunda yapılan satranç turnuvasında birçok madalya alarak başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Kızlar Açık kategoride

4 -A'dan Elif Naz Kütükçü 1.ci

4- A'dan Şura Çınar 2.ci

2 - A' dan Amine Sağır 3.cü,

2-A' dan Ayşe Duru Duman  il 4.cüsü oldu.

9 yaşta 3-B'den Melih Yılmaz il 2.cisi

8 yaşta 2-A dan Metehan Özkan il 2.cisi oldu

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında program düzenlendi. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının kabulü törenle  kutlandı. Törende ayrıca okulumuzda yapılan İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında 1. olan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Mrt

Okulumuzla veliler arası iletişimi artırmak,kitap okuma alışkanlığı kazandırmak,değerler eğitimi kapsamında sorumluluk ve sabır duygularını gelştirmek amacıyla Bir Kitap-Bin Muhabbet etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında velilerimiz ve etkinliğe katılan öğretmenlerimiz Mustafa KUTLU'nun Mavi Kuş adlı eserini tahlil edip esere ilişkin sohbet gerçekleştirdiler.

Mrt

1-7 MART DEPREM HAFTASI NEDENİYLE OKULUMUZDA TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI.

Mrt

Okulumuz rehberlik servisi tarafından Susan Birch,Jessica Dewey ,Sandra Dunsmuir 'in Akran Zorbalığı kitabından yola çıkarak akran ilişkileri,akran zorbalığı konusunda velilerimizle söyleşi yapıldı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının kabülü dolayısıyla okulumuzda  İstiklal Marşını güzel okuma yarışması yapıldı.